Ο Ισπανός οδηγός του αυτοκινήτου που επέβαινε ο Οσβάλντο Πάγια, κατηγορείται για ανθρωποκτονία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Ισπανός οδηγός του αυτοκινήτου που επέβαινε ο Οσβάλντο Πάγια, κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Ο Ισπανός που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο κουβανός αντιφρονών Οσβάλντο Πάγια και το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο στις 22 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Πάγια και ένας ακόμη Κουβανός αντιφρονών, κατηγορείται από τις κουβανικές αρχές για ανθρωποκτονία, ενώ αντίθετα ο Σουηδός συνεπιβάτης τους έλαβε την άδεια να επιστρέψει στη χώρα του, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Granma, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

«Ο Ισπανός Άνχελ Καρομέρο κατηγορείται για ανθρωποκτονία μέσω της οδήγησης ενός οχήματος σε δημόσιο δρόμο. Ο Σουηδός Γενς Άρον Μόντιγκ έλαβε άδεια να επιστρέψει στη χώρα του, παρά τις παράνομες δραστηριότητες στις οποίες είχε εμπλακεί», αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα.

Οι δύο Ευρωπαίοι, υψηλόβαθμα στελέχη των νεολαίων των συντηρητικών κομμάτων των χωρών τους, εξήγησαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες Δευτέρα ότι το τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Πάγια ήταν ένα απλό δυστύχημα και ότι κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν ενεπλάκη σε αυτό, όπως άφηναν να εννοηθεί συγγενείς του κουβανού αντιφρονούντα.

Ο Καρομέρο, 27 ετών, κινδυνεύει, αν κριθεί ένοχος, να καταδικαστεί έως και σε 10 χρόνια κάθειρξη. Ο Ισπανός οδηγούσε το νοικιασμένο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, μπήκε με μεγάλη ταχύτητα σε τμήμα του δρόμου όπου διεξάγονταν έργα στο Μπαγιάμο, στη νοτιοανατολική Κούβα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος εξαιτίας ενός απότομου φρεναρίσματος με αποτέλεσμα αυτό να συγκρουστεί με ένα δέντρο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ