Θεσσαλονίκη: Νέες αφίξεις Εβραίων τουριστών σε Αλεξανδρούπολη και Λουτράκι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Νέες αφίξεις Εβραίων τουριστών σε Αλεξανδρούπολη και Λουτράκι

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον των Εβραίων τουριστών για τα ελληνικά καλοκαιρινά θέρετρα μετά την επιτυχή "πρόβα τζενεράλε" που έκαναν το περασμένο Πάσχα.

Αυτές τις μέρες καταφθάνουν 600 Γάλλοι Εβραίοι στην Αλεξανδρούπολη και άλλοι 900 περίπου στο Λουτράκι, καθώς προηγήθηκε η επιτυχής συνεργασία τους με συγκεκριμένους διοργανωτές ταξιδιών. Ένα χρόνο πριν είχαν γίνει οι πρώτες επαφές στο Παρίσι, με την ευκαιρία λειτουργίας της έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο στο μουσείο του Λούβρου. Ύστερα από τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το δήμο Νάουσας, τα θετικά τους αποτελέσματα φαίνεται να διατηρούνται. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, Μαρία Βοζίκη, το ενδιαφέρον των Γάλλων Εβραίων αυξάνεται διαρκώς καθώς φάνηκαν ικανοποιημένοι από τα πρώτα ταξίδια τους στην Ελλάδα.

Ωστόσο η ίδια επισημαίνει ότι δεν κατέστη δυνατό να υπάρξουν συνεργασίες με τουριστικές μονάδες της Χαλκιδικής, λόγω του ότι τα υπάρχοντα ξενοδοχεία είχαν ήδη κλείσει με άλλες ομάδες τουριστών. Παράλληλα, όπως αναφέρει, δεν φάνηκε από τις συνεννοήσεις που έγιναν, να ικανοποιούνται οι ειδικές προδιαγραφές της συγκεκριμένης κατηγορίας τουριστών για ξεχωριστούς χώρους συγκέντρωσης και εστίασης.

Σε κάθε περίπτωση, οι επαφές συνεχίζονται ώστε να διατηρηθεί το συγκεκριμένο τουριστικό ενδιαφέρον και να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους, όπως αυτοί της προώθησης ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού. Σε αυτό το μήκος κύματος, όπως τονίζει η κ. Βοζίκη, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και νέα προσπάθεια για την προβολή της Ελλάδας στη Γαλλία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ