Αιθιοπία: Τουλάχιστον 18 νεκροί, 20.000 πρόσφυγες σε συγκρούσεις μεταξύ φυλών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αιθιοπία: Τουλάχιστον 18 νεκροί, 20.000 πρόσφυγες σε συγκρούσεις μεταξύ φυλών

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε δύο φυλές με αφορμή τη γαιοκτησία στη νότια Αιθιοπία, ενώ περίπου 20.000 άνθρωποι προσέφυγαν στην Κένυα, όπως ανακοίνωσε η Κενυατική Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σήμερα.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη, λόγω μιας διένεξης σχετικά με την απόφαση της αιθιοπικής κυβέρνησης να μετακινηθεί η φυλή Γκάρι σε γη που θεωρεί ότι της ανήκει η φυλή Μποράνα, ανέφερε η Επιτροπή σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της.

Χιλιάδες πρόσφυγες, χωρισμένοι ανά εθνοτικές ομάδες, έχουν καταφύγει σε σχολεία κι ένα τέμενος στην πόλη Μουαγιάλ της Κένυας. Άλλοι φιλοξενούνται από κενυάτες. Αλλά "οι περισσότερες οικογένειες διανυκτερεύουν στην ύπαιθρο με παιδιά, λόγω της έλλειψης στέγης", ανέφερε η ανακοίνωση.

"Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι φρικτή δεδομένων των συνεπειών της ξηρασίας στο Κέρας της Αφρικής για τους πληθυσμούς σε περιοχές συγκρούσεων, που ακόμα γίνονται αισθητές".

Οι φυλές Γκάρι και Μποράνα κατοικούν στα σύνορα Κένυας-Αιθιοπίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κένυα Αιθιοπία 18 νεκροί 20.000 πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ