Κούβα: Οι συνεπιβάτες του Οσβάλντο Πάγια επιβεβαιώνουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε δυστύχημα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κούβα: Οι συνεπιβάτες του Οσβάλντο Πάγια επιβεβαιώνουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε δυστύχημα

Οι δύο νεαροί Ευρωπαίοι που τραυματίστηκαν στο τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο αντιφρονών Κουβανός Οσβάλντο Πάγια επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ήταν ένα απλό δυστύχημα και κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν ενεπλάκη σε αυτό, όπως άφηναν να εννοηθεί συγγενείς του Πάγια.

"Κανένα αυτοκίνητο δεν μας χτύπησε από πίσω. Εγώ οδηγούσα, μπήκαμε σε ένα τμήμα του δρόμου που ήταν σε κακή κατάσταση και έλαβα τις προφυλάξεις που θα έπαιρνε οποιοσδήποτε οδηγός", εξήγησε ο Ισπανός Άνχελ Καρομέρο, ο οδηγός του οχήματος.

Οι δηλώσεις αυτές μεταδόθηκαν μέσω βίντεο σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν οι κουβανικές αρχές στην Αβάνα.

"Δεν θυμάμαι να υπήρχε ένα άλλο όχημα που να ενεπλάκη στο δυστύχημα", δήλωσε από την πλευρά του ο 27χρονος Σουηδός Γενς Άρον Μόντιγκ, ο αντιπρόεδρος της νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας (KDU).

"Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να ενδιαφερθεί κυρίως για το πώς θα φύγω από εδώ και να μην χρησιμοποιεί για πολιτικούς σκοπούς ένα τροχαίο δυστύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα", πρόσθεσε ο Καρομέρο που είναι αντιπρόεδρος της νεολαίας του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP).

Οι αρχές της Κούβας στην λεπτομερή έκθεσή τους για το δυστύχημα το απέδιδαν σε υπερβολική ταχύτητα σε μια περιοχή όπου διεξάγονταν έργα στο δρόμο. Στην έκθεση δεν γινόταν λόγος για παρουσία όλου οχήματος στο σημείο. Η χήρα του Πάγια, Οφέλια Ασεβέδο, απέρριψε το Σάββατο την επίσημη έκθεση με το αιτιολογικό ότι "προέρχεται από την κυβέρνηση της Κούβας" και επειδή η ίδια δεν είχε πρόσβαση στις πληροφορίες "που λένε ότι έχουν οι αρχές".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κούβα δυστύχημα Οσβάλντο Πάγια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ