Βουλγαρία: Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο νότιο τμήμα της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο νότιο τμήμα της χώρας

Για δεύτερη μέρα μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Βουλγαρία, στο όρος Σάκαρ και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσής της, στην οποία συμμετέχουν 80 πυροσβέστες με 15 οχήματα από τις περιφερειακές πυροσβεστικές δυνάμεις του Χάσκοβο, της Στάρα Ζαγκόρα και του Γιάμπολ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αλλά η μείωση της θερμοκρασίας και η υποχώρηση των ανέμων θα συμβάλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, δήλωσε η περιφερειάρχης του Χάσκοβο, Ιρένα Ουζούνοβα στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Στρατιώτες με βαρύ εξοπλισμό και ομάδες πυροσβεστών από τους δήμους Πλόβντιβ, Μπουργκάς και Κίρτζαλι θα συμμετάσχουν σήμερα στην επιχείρηση με στόχο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χωράφι μεταξύ των δήμων Τοπόλοβγκραντ και Γκουλούμποβο το βράδυ της Πέμπτης και επεκτάθηκε και κατέκαψε 300 εκτάρια δασικής έκτασης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ