ΠΓΔΜ: Μειώνεται η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του αντιπολιτευόμενου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΠΓΔΜ: Μειώνεται η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του αντιπολιτευόμενου

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 21,9% (από 23,5% στην ίδια δημοσκόπηση του περασμένου Ιανουαρίου), ενώ η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 18,8% ( 18,2% τον περασμένο Ιανουάριο), σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rating για λογαριασμό του πολιτικού περιοδικού των Σκοπίων, Fokus.

Ακολουθούν το κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, με ποσοστό 7,1% και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με 4,6%.

Το περιοδικό σχολιάζει ότι η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης SDSM μειώνεται συνεχώς και είναι λίγο μεγαλύτερη από 3% (τον Ιανουάριο, σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά μεταξύ των δύο αυτών κομμάτων ανερχόταν στο 4,3%).

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το περιοδικό, αν υπολογιστούν και τα ποσοστά δύο μικρών σλαβομακεδονικών κομμάτων, τα οποία έχουν αναγγείλει ότι θα συνεργαστούν με το SDSM, τότε η διαφορά μεταξύ του VMRO-DPMNE και του SDSM είναι οριακή.

Πρόκειται για τα κόμματα VMRO-Λαϊκό Κόμμα του Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Αντρέα Ζερνόφσκι, τα οποία στη δημοσκόπηση λαμβάνουν αθροιστικά 2,5%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ