Οι δηλώσεις του προέδρου της Σερβίας Νίκολιτς δεν προδικάζουν αλλαγή του καθεστώτος του Κοσόβου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι δηλώσεις του προέδρου της Σερβίας Νίκολιτς δεν προδικάζουν αλλαγή του καθεστώτος του Κοσόβου

H προεδρία της Σερβίας σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι ποτέ πια δεν θα υπάρχει πρόεδρος της Σερβίας στην Πρίστινα, δεν προδικάζουν τη λύση εκκρεμών ζητημάτων, ούτε προσβλέπουν σε εδαφικό διαχωρισμό.

Με αφορμή διαφορετικές ερμηνείες των ΜΜΕ για τις δηλώσεις του κ. Νίκολιτς, η προεδρία της Σερβίας τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι ο πρόεδρος της χώρας δεν προδικάζει οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος του Κοσόβου, ούτε τη λύση εκκρεμών ζητημάτων, αλλά ούτε αρνείται το γεγονός ότι η Σερβία δεν ασκεί κρατικές λειτουργίες στην περιοχή.

«Στο ζήτημα του Κοσόβου, ο πρόεδρος της Σερβίας επιζητεί συναίνεση όλων των αρμόδιων πολιτικών δυνάμεων στη Σερβία, καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο ζήτημα στη χώρα και η επίλυσή του απαιτεί λεπτομερή και ουσιαστική εξέταση όλων των προβλημάτων, ώστε να μην γίνονται διαφορετικές ερμηνείες των συμφωνιών ή να μη δημιουργούνται αμφιβολίες στο μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας της Σερβίας.

«Για το λόγο αυτό πρέπει να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό κυβέρνηση, ώστε οι αρχές να καθορίσουν την ομάδα που θα συνεχίσει το διάλογο για το συμφέρον της Σερβίας, πρώτα απ΄ όλα των Σέρβων και του μη αλβανικού πληθυσμού στο Κόσοβο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ