Ιρλανδία: Το Δουβλίνο ετοιμάζεται να επιστρέψει σταδιακά στην αγορά του χρέους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιρλανδία: Το Δουβλίνο ετοιμάζεται να επιστρέψει σταδιακά στην αγορά του χρέους

Η Ιρλανδία ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγορά του χρέους για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια με μια βραχυπρόθεσμη έκδοση ομολόγων, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Θησαυροφυλακίου (NTMA)

Η Ιρλανδία θα προχωρήσει μεθαύριο Πέμπτη σε έκδοση ομολόγων 500 εκατομμυρίων ευρώ με ωρίμανση τριών μηνών. Είναι η πρώτη τέτοιου τύπου προσφυγή στην αγορά από το Σεπτέμβριο του 2010 και «ένας σημαντικός σταθμός στη σταδιακή επιστροφή μας στις κεφαλαιαγορές», σχολίασε ο Τζον Κόριγκαν, γενικός διευθυντής της NTMA.

Η χώρα δεν ανακοινώνει πάντως πως προτίθεται να δανειστεί άμεσα σημαντικότερα ποσά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αντίθετα η Πορτογαλία και η Ελλάδα, άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν επίσης δυσκολίες, έχουν ήδη δανειστεί για περιόδους μεγαλύτερες των τριών μηνών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ