Ιράν: Η Τεχεράνη δεν έχει πληροφορίες για τη σύλληψη των υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες, στην Κένυα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν έχει πληροφορίες για τη σύλληψη των υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες, στην Κένυα

Το Ιράν προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους δύο Ιρανούς που συνελήφθησαν στην Κένυα και κατηγορούνται από την τοπική αστυνομία ότι ήταν μέλη ενός «τρομοκρατικού πυρήνα», δήλωσε ο Ραμίν Μεχμανπαράστ, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας Irna.

«Η ταυτότητα των ατόμων αυτών δεν μας έχει γίνει γνωστή ακόμη και η πρεσβεία του Ιράν στο Ναϊρόμπι αναζητά πληροφορίες, καθώς και να επιτραπεί στον πρέσβη να συναντηθεί με τους συλληφθέντες. Εφόσον δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία τους, δεν μπορούμε να εκφράσουμε γνώμη για την υπόθεση αυτή», πρόσθεσε ο Μεχμανπαράστ.

Κάνοντας λόγο για "καλές και αδελφικές σχέσεις" μεταξύ του Ιράν και της Κένυας ο εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «ορισμένοι κύκλοι και ξένα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πλήξουν τις σχέσεις αυτές αναφερόμενα σε αυτές τις πληροφορίες και τις κατηγορίες».

Νωρίτερα σήμερα η κενυατική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι υπάρχουν υποψίες πως οι δύο Ιρανοί ανήκουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση που σχεδίαζε επιθέσεις στο Ναϊρόμπι και την Μομπάσα. Ο ένας συνελήφθη την Τετάρτη στο Ναϊρόμπι και ο άλλος την επόμενη ημέρα στη Μομπάσα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ