Υποτίθεται ότι είναι ένα αθώο παιχνίδι, αυτό της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των εφήβων μεταξύ τους και μάλιστα, πολλοί πιστεύουν ότι καλλιεργεί και αναβαθμίζει την κοινωνικότητά τους.
Μόνο που η αυστραλιανή αστυνομία έχει διαφορετική άποψη και, δυστυχώς, στηρίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία πολλοί έφηβοι -το 29% εκείνων που επιδίδονται στο σπορ της επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου- έχουν μεταδώσει προσωπικά στοιχεία, φωτογραφίες και πληροφορίες σε άγνωστους ή έχουν συμβάλει στην εξάπλωση κουτσομπολιού,
Οι περισσότεροι γονείς, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν ιδέα για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, πιστεύουν δε ότι απλά ασχολούνται με το Facebook.
Το σύστημα, εντούτοις, τόσο στους υπολογιστές, όσο και στα κινητά τηλέφωνα γίνεται όλο και πιο σύνθετο, πράγμα που οι ίδιοι είναι αδύνατο να παρακολουθήσουν και προτιμούν να μην αναμιγνύονται, εκτιμά ο ντεντέκτιβ Ρόντνεϊ Μιλς από την αστυνομία της Βικτόριας.
Οι περισσότεροι νέοι, θα πει ο ίδιος, έχουν την ψευδαίσθηση ότι το ίντερνετ είναι ένας ασφαλής χώρος όπου η προσωπική τους ζωή περιφρουρείται, χωρίς καν να υποψιάζονται ότι εκεί ακριβώς ελλοχεύει ο κίνδυνος από παιδεραστές και έμπειρους απατεώνες που γνωρίζουν πώς να εκμεταλλευτούν το σύστημα για να επιτύχουν τα ανίερα σχέδιά τους.
Πρότεινε ότι το παλιό δοκιμασμένο μέτρο της επικοινωνίας μεταξύ παιδιών και γονιών είναι η καλύτερη συνταγή για την ασφάλεια των παιδιών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)