Πακιστάν: Ο Ζαρντάρι όρισε τον υποψήφιο αντικαταστάτη του Γκιλάνι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Ο Ζαρντάρι όρισε τον υποψήφιο αντικαταστάτη του Γκιλάνι

Ο πακιστανός πρόεδρος όρισε τον υπουργό Υφαντουργίας Μαχντούμ Σαχαμπουντίν, ένα βετεράνο του κυβερνώντος κόμματος, ως υποψήφιο για τη θέση του πρωθυπουργού, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε την Τρίτη ακατάλληλο για το αξίωμα του πρωθυπουργού τον Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι, ο οποίος καταδικάσθηκε τον Απρίλιο για περιφρόνηση δικαστηρίου επειδή αρνήθηκε να ζητήσει από τις ελβετικές αρχές να ξεκινήσουν και πάλι έρευνα σε βάρος του προέδρου 'Ασιφ 'Αλι Ζαρντάρι.

Ο κυβερνών συνασπισμός διαθέτει άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για να εκλέξει το νέο πρωθυπουργό.

Ο Σαχαμπουντίν θεωρείται μια ασφαλής επιλογή για το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν, το οποίο ετοιμάζεται για τις γενικές εκλογές στις αρχές του νέου έτους. Ωστόσο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τις ίδιες πιέσεις από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιφτικάρ Τσόντρι, προκειμένου να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση διαφθοράς που αφορά τον Ζαρντάρι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ