Νιγηρία: Για συστηματική εξολόθρευση των χριστιανών κάνει λόγο ο ιταλός υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νιγηρία: Για συστηματική εξολόθρευση των χριστιανών κάνει λόγο ο ιταλός υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας

Οι επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ εναντίον εκκλησιών στη βόρεια Νιγηρία "δεν αποτελούν ένα ασήμαντο επεισόδιο, αλλά μια συστηματική εξολόθρευση" των χριστιανών, δήλωσε σήμερα ο ιταλός υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας Αντρέα Ρικάρντι.

«Είναι προφανές πως η Νιγηρία δεν έχει καταφέρει να σεβαστεί την τάξη και να προστατεύσει τις μειονότητες. Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει μια εθνική εκκαθάριση στο Βορρά και οι χριστιανοί αποτελούν το στόχο. Δεν πρόκειται για ένα ασήμαντο επεισόδιο, αλλά για μια συστηματική εξολόθρευση», τόνισε ο ιταλός υπουργός, ιδρυτής της Κοινότητας Σαντ'Εντίτζιο, που πρόσκειται στο Βατικανό.

Ο απολογισμός από τις επιθέσεις και τα αντίποινα των χριστιανών εναντίον μουσουλμάνων έφτασε τους 45 νεκρούς σήμερα. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ ανακοίνωσαν πρόσφατα πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον εκκλησιών.

Ο Ρικάρντι, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica τόνισε πως τα αντίποινα πρέπει πάντα να καταδικάζονται.

«Ισχύει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από τους χριστιανούς να γίνουν μάρτυρες. Η Μπόκο Χαράμ θέλει να δημιουργήσει ένα αντιχριστιανικό μέτωπο που θα δώσει την ηγεμονία στους μουσουλμάνους των τοπικών κοινοτήτων», επισήμανε.

«Η στρατηγική του Μπόκο Χαράμ είναι να προκαλέσει έναν εμφύλιο πόλεμο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ