Συρία: Τουλάχιστον 83 νεκροί το Σάββατο, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Τουλάχιστον 83 νεκροί το Σάββατο, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τουλάχιστον 83 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες στη Συρία από επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που έδωσε τη νύχτα του Σαββάτου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πιο αιματηρά επεισόδιο βίας εκτυλίχθηκαν στις περιοχές Χομς, στην κεντρική Συρία, με 29 νεκρούς, 12 εκ των οποίων σκοτώθηκαν στην ομώνυμη πόλη από βομβαρδισμούς του στρατού και Ντεράα, στη νότια Συρία, όπου το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για 23 νεκρούς, εξ αυτών εννιά γυναίκες και τρία παιδιά. Ακόμη, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ, στα βορειοανατολικά της χώρας, 14 στη Λαττάκεια, στη δυτική Συρία, 10 στην περιοχή της Δαμασκού και 1 στο Χαλέπι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συνολικά πάνω από 13.400 άνθρωποι, στην μεγάλη πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Συρία τους 15 μήνες που διαρκεί η εξέγερση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), πέντε Σύροι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στα τέλη Μαΐου από άνδρες του τακτικού στρατού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ