Ιταλία: Η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι ο 68χρονοςείναι υπεύθυνος για την βόμβα στο Μπρίντζι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι ο 68χρονοςείναι υπεύθυνος για την βόμβα στο Μπρίντζι

Η εισαγγελία του Μπρίντιζι, επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών, υπεύθυνος για την έκρηξη που σημειώθηκε σε σχολείο του Μπρίντιζι, φέρεται να είναι ο 68χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης Τζάννι Βαντατζιάτο, ο οποίος ζει στο χωριό Κοπερτίνο, έξω από την πόλη Λέτσε.

Κατά την τελευταία κατάθεσή του, ομολόγησε ότι «επινόησε και έφτιαξε μόνος του την βόμβα», που προκάλεσε τον θάνατο της δεκαεξάχρονης μαθήτριας Μελίσσα Μπάσσι και τον τραυματισμό άλλων έξι συμμαθητών της, που φοιτούν σε τεχνικό λύκειο του Μπρίντιζι.

Ο Βαντατζιάτο κατηγορείται για σφαγή με χρήση τρομοκρατικών μεθόδων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αιτία της φονικής αυτής επίθεσης φέρεται να είναι προσωπικού χαρακτήρα διαφορές του με τον λυκειάρχη του σχολείου Μορβίλλο -Φαλκόνε, έξω από την είσοδο του οποίου τοποθετήθηκε η βόμβα.

Παράλληλα όμως υπογραμμίζεται ότι μπορεί και να πρόκειται για εκδίκηση κατά των εισαγγελέων του Μπρίντιζι, αφού το δικαστήριο της πόλης βρίσκεται ακριβώς πίσω από το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Ο 68χρονος Ιταλός είχε πέσει θύμα απάτης στο παρελθόν, χάνοντας τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, μετά από ασύμφορη αγορά καυσίμων. Η σχετική δίκη ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, και, όπως διέρρευσε, ο Βαντατζιάτο θεωρεί οτι αδικήθηκε απο το αποτέλεσμα.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών, πάντως, σε συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, «δεν υπάρχει βεβαιότητα σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης, διότι ο κατηγορούμενος δεν παρείχε καμία σχετική επιβεβαίωση». Θα πρέπει, επίσης, να εξακριβωθεί, αν υπάρχουν τυχόν συνεργοί.

Έως τώρα, κατά συνέπεια, διαψεύδεται τόσο το σενάριο οργανωμένης τρομοκρατικής επίθεσης, όσο και εκείνο μαφιόζικης σφαγής, στα οποία είχε γίνει εκτεταμένη αναφορά, αμέσως μετά την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από δεκαεννέα ημέρες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ