Συρία: μαζικές εκτελέσεις βλέπει ο ΟΗΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: μαζικές εκτελέσεις βλέπει ο ΟΗΕ

Λιγότεροι από 20 από τους 108 ανθρώπους που επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν κατά την «αποτρόπαια σφαγή» στην πόλη Χούλα της Συρίας έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά αρμάτων μάχης ή από πυροβόλα όπλα, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών.

Επιζήσαντες της σφαγής δήλωσαν στους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών ότι τα περισσότερα από τα υπόλοιπα θύματα σκοτώθηκαν σε δύο μαζικές εκτελέσεις που διέπραξαν οι φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές δυνάμεις των Shabbiya στο γειτονικό χωριό Ταλντάου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ.

«Θεωρώ ότι σε αυτό το σημείο, και θα τονίσω ότι βρισκόμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο, λιγότεροι από 20 από τους 108 θανάτους μπορούν να αποδοθούν σε πυρά αρμάτων μάχης ή πυροβόλων όπλων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι 49 παιδιά και 34 γυναίκες συγκαταλέγονται στα θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ