Ινδονησία: Ακυρώθηκε η συναυλία της Λέιντι Γκάγκα στη Τζακάρτα για λόγους ασφαλείας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ινδονησία: Ακυρώθηκε η συναυλία της Λέιντι Γκάγκα στη Τζακάρτα για λόγους ασφαλείας

Ακυρώθηκε η συναυλία που επρόκειτο να δώσει η διάσημη αμερικανίδα τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα στις 3 Ιουνίου στην Ινδονησία, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, λόγω των έντονων αντιρρήσεων ισλαμιστών που είχαν υποχθεί να προκαλέσουν «χάος» στην περίπτωση που η εκκεντρική σουπερστάρ πραγματοποιούσε το σόου της, ανακοίνωσαν οι οργανωτές του.

«Η συναυλία της Λέιντι Γκάγκα δυστυχώς πρέπει να ματαιωθεί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάικλ Ρούσλι, πρόεδρος της εταιρείας Big Daddy, που οργάνωνε τη συναυλία.

Ο δικηγόρος της Big Daddy, Μινόλα Σεμπαγιάνγκ επικαλέσθηκε «απειλές που διατυπώθηκαν εάν πραγματοποιείτο η συναυλία».

Το Μέτωπο των Υπερασπιστών του Ισλάμ (FPI), γνωστό για τις συχνά βίαιες εφόδους του σε μπαρ και ινστιτούτα μασάζ, είχε υποσχεθεί να προκαλέσει "χάος" εάν η σταρ της ποπ εμφανιζόταν στη Τζακάρτα. Το FPI είχε διαβεβαιώσει ότι είναι σε θέση να συγκεντρώσει 30.000 διαδηλωτές για να εμποδίσουν τη Λέιντι Γκάγκα, υπέρμαχο των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων να «διαδώσει τη σατανική της πίστη».

Η ινδονησιακή αστυνομία είχε διαβεβαιώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα έδινε άδεια για την πραγματοποίηση της συναυλίας στις 3 Ιουνίου, τα 50.000 εισιτήρια για την οποία πωλήθηκαν μέσα σε δυο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ