Κούβα: Δύο αγνοούμενοι και υλικές ζημιές από σφοδρές βροχοπτώσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κούβα: Δύο αγνοούμενοι και υλικές ζημιές από σφοδρές βροχοπτώσεις

Ένας Κουβανός κι ένας Γάλλος, αγνοούνται μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες την κεντρική Κούβα, ανέφερε χθες η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

Ο Κουβανός Σιλβέστρε Φορτούν Άλβαρες και ο 66χρονος Γάλλος Αλέν Μανό αγνοούνται απο την Τετάρτη όταν προσπάθησαν να διαβούν ένα φουσκωμένο ποταμό κοντά στο Σάνκτι Σπίριτους, 350 χλμ. νοτιοανατολικά της Αβάνας, ανέφερε ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας που δημοσίευσε η εφημερίδα Granma.

Το συμβάν έγινε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και το όχημα του Γάλλου υπηκόου εντοπίστηκε, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι γαλλικές προξενικές αρχές.

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη νήσο προκάλεσαν πολλές πλημμύρες και ζημιές, το ύψος των οποίων δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη, σύμφωνα με την πολιτική προστασία, που ανέφερε ότι «183 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους» ενω συνεχίζονταν χθες στην Ματάνσας, 100 χλμ. ανατολικά της Αβάνας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ