Μιανμάρ: Ο ινδός πρωθυπουργός θα συναντήσει την ηγέτη της αντιπολίτευσης Σούου Κίι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μιανμάρ: Ο ινδός πρωθυπουργός θα συναντήσει την ηγέτη της αντιπολίτευσης Σούου Κίι

O πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ μεταβαίνει την προσεχή εβδομάδα στη Μιανμάρ, για να συναντηθεί με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα της. Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα αυτή τα τελευταία 25 χρόνια.

Άλλοτε αναμφισβήτητος σύμμαχος της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, η Ινδία είχε προσεγγίσει τη χούντα τη δεκαετία του 1990, κυρίως για θέματα ασφάλειας και ενέργειας, σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας στην περιοχή.

Η συνάντηση αυτή θα υπογραμμίσει τη βούληση του Νέου Δελχί να εξετάσει το νέο πολιτικό περιβάλλον στη Μιανμάρ και να προσεγγίσει τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, η οποία εκλέχτηκε βουλευτής τον Απρίλιο.

Το επίσημο πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε από τις βιρμανικές αρχές δεν αναφέρει τη συνάντηση αυτή αλλά διευκρινίζει ότι ο Σινγκ θα έχει επίσης συνομιλίες με τον πρόεδρο Τέιν Σέιν, τον πρώην στρατάρχη που από το Μάρτιο του 2011 είναι πρόεδρος και έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Ο Ουίν είχε ανακοινώσει ότι το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό ύστερα από 24 χρόνια θα είναι στην Ταϊλάνδη για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της ανατολικής Ασίας που αρχίζει τη Δευτέρα. Ωστόσο η αναχώρησή της προγραμματίστηκε την Τρίτη.

«Η ηγέτις της αντιπολίτευσης που είχε κάνει ένα μέρος των σπουδών της στην Ινδία όπου η μητέρα της ήταν πρεσβευτής θα συναντηθεί με τον ινδό πρωθυπουργό στις 29 Μαΐου το πρωί», ανακοίνωσε ο Νιάν Ουίν, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία (LND).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ασφάλειά της, η Σούου Κίι έχει μόνο μια διανυκτέρευση στη Μπανγκόκ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ