Στις 30 Μαΐου θα αποφανθεί το δικαστήριο για την έκδοση του Ασανζ στη Σουηδία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στις 30 Μαΐου θα αποφανθεί το δικαστήριο για την έκδοση του Ασανζ στη Σουηδία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποφανθεί στις 30 Μαΐου όσον αφορά την έκδοση ή μη του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κατηγορείται στη Σουηδία για υπόθεση βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 09:15 τοπική ώρα (11:15 ώρα Ελλάδος) και η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μόνο περίπου δέκα λεπτά, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Αν το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίψει την προσφυγή του, ο Ασάνζ θα έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προσφυγής που έχει στη Βρετανία και θα μπορεί πλέον να στραφεί μόνον προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, στη Γαλλία.

Ο Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2010 στο Λονδίνο, βρίσκεται έκτοτε σε κατ'οίκον περιορισμό στη Βρετανία.

Στη Σουηδία κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση από δύο γυναίκες, κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος απορρίπτει. Ο Ασάνζ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί η έκδοσή του.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ