Κροατία: «Ο σερβικός λαός αποφάσισε κι εμείς σεβόμαστε τη βούλησή του»δηλώνει ο πρωθυπουργός - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: «Ο σερβικός λαός αποφάσισε κι εμείς σεβόμαστε τη βούλησή του»δηλώνει ο πρωθυπουργός

Με τη φράση «ο σερβικός λαός αποφάσισε κι εμείς σεβόμαστε τη βούλησή του», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς το αποτέλεσμα του β' γύρου των προεδρικών εκλογών στη Σερβία, που ανέδειξε νικητή τον ηγέτη του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Σικάγο των ΗΠΑ, ο Κροάτης πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «στο ευρωπαϊκό πολιτικό φάσμα, αυτή είναι μία πολιτική επιλογή λιγότερο κοντά σ' εμάς, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην συνεργαστούμε».

«Είναι γείτονές μας. Ένα δέξιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία και στην Ουγγαρία και πιστεύω ότι έχουμε καλές σχέσεις μ' αυτή τη χώρα, επομένως δεν υπάρχει λόγος, οι προσωπικές σχέσεις να αποτελέσουν εμπόδιο για ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών που έχουν επιλεγεί από το λαό, σε μία δημοκρατική διαδικασία» τόνισε ο κ. Μιλάνοβιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ