Αφγανιστάν : Στις τάξεις του ΝΑΤΟ αριθμός θυμάτων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν : Στις τάξεις του ΝΑΤΟ αριθμός θυμάτων

Το ΝΑΤΟ με σημερινό ανακοινωθέν του ενημέρωσε ότι «δύο στρατιώτες του σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο νότιο Αφγανιστάν», ώρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στο Σικάγο της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας--με το μέλλον του Αφγανιστάν σε δεσπόζουσα θέση στην ημερήσια διάταξη.

Αν και η Συμμαχία δεν ανέφερε την ακριβή τοποθεσία του συμβάντος αυτού, ούτε τις εθνικότητες των θυμάτων, υπενθυμίζεται σχετικώς ότι, στο νότιο Αφγανιστάν επιχειρούν, κυρίως : Αμερικανοί, Βρετανοί και Αυστραλοί στρατιώτες.

--Φέτος, στο αφγανικό έδαφος έχουν σκοτωθεί 160 στρατιώτες του ΝΑΤΟ--οι 110 ήταν Αμερικανοί, αναφέρει η ιστοσελίδα www.i.Casualties.org. στη σύνταξη της οποίας δεν υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση.

'Αλλη επίθεση έγινε κατά το τρέχον 24ωρο στην πρωτεύουσα της αφγανικής νότιας επαρχίας Ορουζγκάν, την Τίρινκοτ, με αποτέλεσμα τέσσερις στρατιώτες του ΝΑΤΟ να τραυματιστούν, όπως δηλώνουν τοπικοί παράγοντες, χωρίς την επιβαίωση αυτών από τη Συμμαχία, έως αυτήν την ώρα . Οι ίδιοι προσθέτουν ότι έχουν τραυματιστεί και «τέσσερα παιδιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ