Απόσυρση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Απόσυρση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν

Πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε στον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο, τη «δέσμευσή» του ενώπιον του γαλλικού λαού, να αποσύρει τα γαλλικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2012.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ολάντ ανέφερε, «υπενθύμισα στον πρόεδρο Ομπάμα ότι έχω δεσμευτεί να αποσύρω τις μάχιμες μονάδες μας από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2012» και πρόσθεσε ότι η «γαλλική υποστήριξη» θα συνεχιστεί με άλλη μορφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, γίνονται την ώρα που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αναμένει πως το Παρίσι θα εξακολουθεί να συνεισφέρει στη διεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν (ISAF) μέχρι το 2014 με έναν αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής τρόπο.

Στο μεταξύ ο Τζιμ Τάουνσεντ, Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για το ΝΑΤΟ, εκτίμησε ότι ο Γάλλος πρόεδρος «θα πρέπει να αναλογιστεί τον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η Γαλλία στο ΝΑΤΟ», προτού ανακοινώσει την απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Ο κ. Τάουνσεντ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Figaro, τόνισε πως «όποιος γίνεται πρόεδρος πρέπει να αντιπαραβάλει τις δεσμεύσεις του με την πραγματικότητα».

Ακόμα, ο Αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «το Αφγανιστάν θα είναι μεγάλο θέμα», αλλά «δεν θα πρόκειται για απόσυρση, αλλά για τον τρόπο εφαρμογής της μεταβίβασης της αποστολής μας στον αφγανικό στρατό».

Εξάλλου, το μήνυμα που θέλει να περάσει το ΝΑΤΟ υπογραμμίζει: «Εισήλθαμε μαζί και πρέπει να απομακρυνθούμε μαζί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ