Αυστραλία: Επιπτώσεις του ελληνικού χρέους στην αυστραλιανή οικονομία. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Επιπτώσεις του ελληνικού χρέους στην αυστραλιανή οικονομία.

κρίση χρέους της Ελλάδας θα επηρεάσει τη χρηματαγορά της Αυστραλίας, εκτιμά ο εκτελεστικός διευθυντής της μεγαλύτερης αυστραλιανής τράπεζας Commonwealth Bank of Australia, Ίαν Νάρεβ.

Σε δηλώσεις του στην οικονομική εφημερίδα «Financial Review», o κ. Νάρεβ αποκαλύπτει, ότι η τράπεζα έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών που θα προκαλέσει η αποχώρηση ή έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η Commonwealth Bank ανακοίνωσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος το πρώτο τρίμηνο του 2012. Ο κ. Νάρεβ εξηγεί, ότι το κέρδος της τράπεζας περιορίστηκε από το υψηλό κόστος δανεισμού κεφαλαίων από τη διεθνή χρηματαγορά εξ αιτίας της μεγάλης κρίσης χρέους της Ευρώπης.

«Η υφήλιος, γενικά, και η χρηματαγορά ειδικότερα προσπαθούν να διαβλέψουν τις συνέπειες για την αυστραλιανή χρηματαγορά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που θεωρούν πιθανή. Ένας τραπεζικός οργανισμός σαν το δικό μας -και πολλοί άλλοι στον κόσμο- προετοιμάζονται για ένα τέτοιο σενάριο και γνωρίζουν τι θα συμβεί. Προετοιμαζόμαστε, λοιπόν, για ένα τέτοιο σενάριο προκειμένου να μετριάσουμε τις συνέπειες, που παρά την προετοιμασία θα είναι σημαντικές» δηλώνει ο κ. Νάρεβ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ