Υεμένη: 32 νεκροί στη νέα επιχειχήρηση κατά της Αλ Κάιντα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: 32 νεκροί στη νέα επιχειχήρηση κατά της Αλ Κάιντα

Τουλάχιστον 32 άτομα, ανάμεσά τους 23 μέλη της Αλ-Κάιντα, σκοτώθηκαν στην Υεμένη, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι και κάτοικοι καθώς συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα σήμερα η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ επιχείρηση κατά του τρομοκρατικού δικτύου στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Ουάσινγκτον έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροπλάνα στην Υεμένη από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο πρόεδρος Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, τον Φεβρουάριο και το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πρόσφατα έστειλε εκ νέου στρατιωτικούς εκπαιδευτές στο αραβικό κράτος.

Κάτοικοι και τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν τη νύχτα μεταξύ του στρατού της Υεμένης και ενόπλων στην περιοχή αλ-Τζαμπαλέιν στο νότο, καθώς ο στρατός προσπαθούσε να προωθηθεί στην πόλη Τζααρ που ελέγχουν οι ισλαμιστές.

Στις συγκρούσεις αυτές, οι οποίες συνεχίστηκαν ως το πρωί, σκοτώθηκαν τουλάχιστον οχτώ ένοπλοι και ένας υεμενίτης στρατιώτης, ενώ ο στρατός συνέλαβε αιχμαλώτους δυο σομαλούς ενόπλους ισλαμιστές.

Επίσης, σε επιδρομή που πραγματοποίησαν πολεμικά αεροπλάνα της Υεμένης, σκοτώθηκαν από λάθος έξι πολίτες στη Τζααρ, πόλη της επαρχίας Αμπιάν, προπύργιο της Αλ-Κάιντα. Σε μια άλλη επιδρομή επλήγησαν δυο οχήματα στα οποία επέβαιναν ένοπλοι ισλαμιστές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά από αυτούς.

Κοντά στην πόλη Λοντέρ της νότιας Υεμένης, οχτώ μέλη της Αλ-Κάιντα και δυο ένοπλοι φυλής-συμμάχου του στρατού, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην περιοχή Τζεμπέλ Γιασούφ, 10 χλμ. από το Λοντέρ. Ο στρατός και τα μέλη φυλής αυτής ανέκτησαν τον έλεγχο της Τζεμπέλ Γιασούφ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ