Γαλλία:Ο Φρανσουά Ολάντ προτίθεται να ορίσει τον Ζαν-Μαρκ Ερό πρωθυπουργό της Γαλλίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία:Ο Φρανσουά Ολάντ προτίθεται να ορίσει τον Ζαν-Μαρκ Ερό πρωθυπουργό της Γαλλίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που αναλαμβάνει σήμερα επισήμως τα καθήκοντά του, θα ορίσει εντός της ημέρας έναν από τους στενούς του συνεργάτες στη θέση του πρωθυπουργού, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Μαρκ Ερό, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ο πρόεδρος της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και φίλος του εκλεγμένου προέδρου, Ζαν-Πιερ Ζουγέ.

«Ναι, πιστεύω ότι θα ανακοινωθεί σύντομα. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τον Τύπο, και παραμένει μεγάλο φαβορί», είπε.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα αναλάβει τα καθήκοντά του σήμερα το πρωί και αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού της κυβέρνησής του μετά το μεσημέρι. Από τις 6 Μαΐου, ο Ζαν-Μαρκ Ερό θεωρείται από τον γαλλικό Τύπο ο επικρατέστερος για το αξίωμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ