Αυστραλία: Επίκεντρο του Τύπου τα πολιτικά τεκτενόμενα στην Ελλάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Επίκεντρο του Τύπου τα πολιτικά τεκτενόμενα στην Ελλάδα

Τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας εκφράζουν την αβεβαιότητα εν όψει του πολιτικού μετεκλογικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στην Ελλάδα

Ρεοπορταζ των ξένων ανταποκριτών αναφέρονται στις ύστατες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για την ανάδειξη κυβερνητικού σχηματισμού προσωπικοτήτωνκαι την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε οποιοδήποτε σχήμα υποστηρίζει τη συνέχιση του προγράμματος λιτότητας.

Παράλληλα, τονίζουν ότι είναι «ιδιαίτερα αυξημένο το ενδεχόμενο διενέργειας επαναληπτικών εκλογών, ενώ, όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επικρατήσει, προοπτική η οποία προκαλεί έντονη ανησυχία στις παγκόσμιες αγορές γενικότερα και στη Γερμανία ειδικότερα».

Τέλος, σχολιάζεται έντονα το γεγονός ότι «η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ενισχύεται ολοένα και περισσότερο», πράγμα το οποίο θα σημάνει και την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Μάλιστα, σε εκτενές ρεπορτάζ του δικτύου SBS διερευνάται η δυνατότητα εξόδου της χώρας από το ενιαίο νόμισμα με βάση τις ιδρυτικές Συνθήκες της ΕΕ.

Αποδεικνύεται ότι «μόνο η ΕΚΤ είναι αρμόδια να κόβει νόμισμα και οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά παραβίαση των Συνθηκών με άμεση συνέπεια την αποπομπή από την Ένωση». Ωστόσο, σχολιάζεται ότι «είναι βέβαιο ότι μπορεί να βρεθεί λύση εκτός του πλαισίου των Συνθηκών» και μάλιστα ότι «αποτελεί κοινό μυστικό ότι η διάχυση της κρίσης έχει ήδη συμβεί αλλά δε διατυπώνεται ρητά, ενώ από καιρό προετοιμάζεται και το ευρωπαϊκό τραπεζικό και οικονομικό σύστημα για τη συγκεκριμένη προοπτική αποτυχίας της Ελλάδας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ