Λιβύη: Iδρύει Κόμμα ο Αμπντέλ Χακίμ Μπελχατζ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Λιβύη: Iδρύει Κόμμα ο Αμπντέλ Χακίμ Μπελχατζ

Την παραίτηση του από επικεφαλής της ένοπλης πολιτοφυλακής στην Τρίπολη, προκειμένου να δημιουργήσει πολιτικό κόμμα, ανακοίνωσε μέσω του στενού συνεργάτη του Ανίς Αλ - Σαρίφ, ο Αμπντέλ Χακίμ Μπελχατζ.

Ο Μπελχατζ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Λιβυκής Μαχόμενης Ισλαμικής Ομάδας (LIFG) και υπήρξε πρωτεργάτης για την ανατροπή του Μουαμαρ Καντάφι.

«Ο ίδιος θα ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος» δήλωσε στο Ρόιτερς ο επικεφαλής του γραφείου του Μπελχατζ, Ανίς Αλ - Σαρίφ και συμπλήρωσε πως «ο Μπελχατζ αισθάνεται ότι οι επαναστάτες έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους και τώρα είναι η ώρα για την ανοικοδόμηση της Λιβύης»

Ο Αμπντέλ Χακίμ Μπελχατζ ενημέρωσε με επιστολή του το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για την παραίτηση του από επικεφαλής της ένοπλης πολιτοφυλακής και την ίδρυση κόμματος, το όποιο όμως θεωρείται απίθανο να μπορέσει να εγγραφεί εγκαίρως ώστε να συμμετάσχει στις εκλογές της 19ης Ιουνίου, αλλά αναμένεται να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ