Βουλγαρία: Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο του βουλγαρικού Τύπου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο του βουλγαρικού Τύπου

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα παραμένουν στο επίκεντρο του βουλγαρικού Τύπου, με τη δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στην έβδομη ήδη ημέρα των διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση κυβέρνησης στην Ελλάδα είναι πια φανερό ότι το στοίχημα δεν είναι απλά ποιος θα κυβερνάει τη χώρα, αλλά το μέλλον της ευρωζώνης».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Ευρώπη παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Σε ανταπόκριση από την Ελλάδα η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ και άλλα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα μετέδωσαν ως κεντρική είδηση, σήμερα, την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμο για την απειλή πτώχευσης της χώρας σε περίπτωση που παραμείνει το πολιτικό αδιέξοδο και στάσης πληρωμών εκ μέρους της Τρόικας. Ενδεχόμενο, το οποίο τα βουλγαρικά μέσα σχολιάζουν ως αναπόφευκτη και συνεπακόλουθη εκδήλωση της πιθανής κλιμάκωσης της πίεσης των πιστωτών προς την Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο χαρακτηριστικό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Capital Daily».

Ορισμένοι από τους χαρακτηριστικούς τίτλους των σημερινών βουλγαρικών εφημερίδων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι: «Τσίπρας: Η Ελλάδα θα έχει προσωρινή κυβέρνηση» (Μόνιτορ), «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να παρακάμψει τις συνταγματικές διαδικασίες» (Ντνέβνικ), «Η Ελλάδα με νέα κυβέρνηση ή νέες εκλογές» (Τρουντ).

«Όλοι ετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» είναι ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος ενός άλλου δημοσιεύματος για τις εξελίξεις, όπου γίνεται αναφορά σε προειδοποιήσεις διάφορων ευρωπαϊκών παραγόντων περί της ανάγκης σχολαστικής τήρησης των συμφωνηθέντων με τα δύο μνημόνια οικονομικά μέτρα.

Η «Νοβινάρ» και άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες δημοσιεύουν ακόμη, σήμερα, ανταπόκριση διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου περί της ενδεχόμενης «ετοιμότητας της Τρόικας να προτείνει έξι ουσιαστικές αλλαγές στις συμφωνίες με την Ελλάδα στην περίπτωση που συγκροτηθεί φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του ηλεκτρονικού εντύπου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ