Συρία: αφέθηκαν ελεύθεροι οι 8 ακτιβιστές μεχρι τη διεξαγωγή της δίκης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: αφέθηκαν ελεύθεροι οι 8 ακτιβιστές μεχρι τη διεξαγωγή της δίκης

Οκτώ σύροι ακτιβιστές, ανάμεσά τους και η μπλόγκερ Ραζάν Γαζάουι, σύμβολο του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης τους στο τέλος του μήνα, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ανουάρ Μπούνι.


Οι ακτιβιστές αυτοί περιλαμβάνονται σε μια ομάδα 15 ακτιβιστών, ανάμεσά τους και ο Μάζεν Νταρουίς, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 16 Φεβρουαρίου στη Δαμασκό στα γραφεία του συριακού Κέντρου για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Ελευθερία του Λόγου, διευθυντής του οποίου είναι ο Νταρουίς.

Οι 8 ακτιβιστές θα δικαστούν στις 29 Μαΐου και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «κατοχής παράνομων εντύπων», επεσήμανε ο Μπούνι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει νέα από τους υπόλοιπους ακτιβιστές που συνελήφθησαν την ίδια ημέρα με τους οκτώ αυτούς, ενώ επεσήμανε ότι ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ