Ευρωλίγκα: Χωρίς προβλήματα η είσοδος των φιλάθλων στο «Σινάν Ερντέμ» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΣΠΟΡ 

Ευρωλίγκα: Χωρίς προβλήματα η είσοδος των φιλάθλων στο «Σινάν Ερντέμ»

Από τις 4:00 μ.μ. άρχισαν να καταφθάνουν οι οπαδοί των δύο ομάδων του πρώτου ημιτελικού, του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Λίγοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με κασκόλ και φανέλες, ήταν ήδη στον περιβάλλοντα χώρο του «Σινάν Ερντέμ» και φωτογραφίζονταν δίπλα σε αυτούς του Παναθηναϊκού. Χαλαρή διάθεση και πειράγματα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο «αιωνίων» δεν... προμηνύουν (τουλάχιστον προς το παρόν) επεισόδια. Εξάλλου, έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, με την είσοδο των φιλάθλων κάθε ομάδας να γίνεται από διαφορετικές πύλες. Για πρώτη φορά φέτος, μάλιστα, στο εισιτήριο αναγράφεται το όνομα της ομάδας που υποστηρίζει ο κάτοχός του.

Τέσσερις παίκτες της ΤΣΣΚΑ, οι Μεχία, Κριάπα, Γκόρντον και Κασούν, βγήκαν πρώτοι στο παρκέ γύρω στις 4:25 για σουτάκια παρουσία του γυμναστή της ρωσικής ομάδας, ενώ από τον Παναθηναϊκό ο Νικ Καλάθης έκανε την είσοδό του στις 16:44 και καταχειροκροτήθηκε από περίπου 500 φιλάθλους των «πρασίνων» που είχαν ήδη προλάβει να μπουν στο γήπεδο. Πέντε λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ο Ίαν Βουγιούκας. Αποθέωση γνώρισε ο Ιμπραϊμ Κουτλουάι από τους ίδιους οπαδούς, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του. «Ίμπο, Ίμπο» φώναζαν ρυθμικά το όνομα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, που πλέον εργάζεται ως σχολιαστής σε τηλεοπτικό κανάλι. Ο Λόγκαν ήταν ο τρίτος παίκτης του Παναθηναϊκού που εμφανίστηκε στο παρκέ, ενώ όταν ξεπρόβαλλε για λίγο ο Ομπράντοβιτς, το γνωστό σύνθημα με το όνομα του Σέρβου τεχνικού με τους 8 τίτλους Ευρωλίγκα έγινε τραγούδι στα χείλη των οπαδών. Σάτο, Σμιθ, Μάριτς ήταν οι επόμενοι που βγήκαν για το καθιερωμένο ζέσταμα, όμως ήταν αμέσως μετά, όταν εμφανίστηκε ο Γιασικεβίτσιους, που ο κόσμος ενθουσιάστηκε στις κερκίδες, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Λιθουανού γκαρντ.

Νωρίτερα σήμερα, στο κέντρο της πόλης, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έκαναν έντονη την παρουσία τους. Ήταν πολλοί περισσότεροι οι Έλληνες με φανέλες του Παναθηναϊκού, με κάποιους εξ αυτών να αναρωτιούνται πού είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Μία επίσκεψη στην Αγία Σοφία, εν συνεχεία στο Μπλε Τζαμί, με καταληκτικό σημείο το Γκραν Μπαζάρ για ψώνια, ήταν η επιλογή της πλειοψηφίας των φιλάθλων από την Ελλάδα το πρωί σήμερα, πριν τους δύο ημιτελικούς. Μία φίλαθλος του Παναθηναϊκού με βαμμένα καταπράσινα νύχια μας είπε: «Είναι γούρι, γούρι. Έτσι τα είχα και πέρυσι στη Βαρκελώνη!». Μία παρέα υποστηρικτών του Ολυμπιακού μας είπε: «Λέμε να πάμε στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο του πρώτου ημιτελικού. Δεν επιτρέπεται να βγεις άπαξ και μπεις και είναι πολλές οι ώρες χωρίς τσιγάρο!». Η πλειοψηφία των Ελλήνων με τους οποίους μιλήσαμε, πάντως, ευχόταν να είναι οι δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό της Κυριακής!

Οι Έλληνες φίλαθλοι υπερέχουν αριθμητικά από τους Ρώσους, ενώ λίγοι συγκριτικά είναι οι Ισπανοί που ακολούθησαν την ομάδα τους στην Πόλη. Εδώ βρίσκονται πάντως και κάποιοι Ιταλοί, που είχαν... βιαστεί να κλείσουν εισιτήρια πριν ολοκληρωθούν τα πλέι οφ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σιένα. «Εμείς υποστηρίζουμε τον Παναθηναϊκό», μας δήλωσαν δύο ζευγάρια Ιταλών απέναντι από το Μπλε Τζαμί το πρωί, όταν τους ρωτήσαμε ποιους θα υποστηρίζουν στους ημιτελικούς.

Ανάμεσα στους τουρίστες που έκαναν περίπατο στο κέντρο της παλιάς πόλης της Κωνσταντινούπολης το πρωί και η οικογένεια Σάκοτα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, και οι δύο γιοι του, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Ντούσαν και ο Μίλος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ