Η Δαμασκός προσπαθεί να καταστρέψει το σχέδιο Αναν χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Δαμασκός προσπαθεί να καταστρέψει το σχέδιο Αναν χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία

Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης κατηγόρησε άμεσα σήμερα το καθεστώς της Δαμασκού ότι «προσπαθεί να σκοτώσει το σχέδιο Αναν με την τρομοκρατία.»

«Το καθεστώς προσπαθεί τώρα να σκοτώσει το σχέδιο Αναν, με ένα νέο τρόπο, αυτόν της τρομοκρατίας» τόνισε ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Μπουρχάν Γαλιούν, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, μια ημέρα μετά τις επιθέσεις στη Δαμασκό που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 55 ανθρώπων.

Ο ίδιος κατηγόρησε το καθεστώς Ασαντ για σχέσεις με την αλ Κάιντα και οτι «χρησιμοποιεί την τακτική των εκρήξεων στις πόλεις για να τρομοκρατεί τον πληθυσμό».

Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν χθες Παρασκευή σε συνοικία της Δαμασκού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 55 άνθρωποι και να τραυματιστούν 372.

Η συριακή κυβέρνηση, και η αντιπολίτευση αρνούνται απο κοινού την ευθύνη της χθεσινής επίθεσης, η οποία ενισχύει τους φόβους για γενικευμένο εμφύλιο στη Συρία.

«Το σχέδιο Αναν βρίσκεται σήμερα σε κρίση. Αν το καθεστώς συνεχίζει να το αγνοεί, αν συνεχίζει να καταφεύγει στην τρομοκρατία και τις βόμβες, το σχέδιο θα πεθάνει», τόνισε ο Γαλιούν, ενω κάλεσε την διεθνή κοινότητα να μην χαλαρώσει την πίεση στη Δαμασκό. «Αν η διεθνής κοινότητα θέλει να σώσει το σχέδιο Αναν, πρέπει να αρχίσει τις προσπάθειες τώρα», υπογράμμισε ο Γαλιούν.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας πως «αν το καθεστώς της Δαμασκού δεν εφαρμόσει το σχέδιο Αναν δεν θα τιμωρηθεί».

«Ο Ασαντ έχει την αίσθηση ότι μπορεί να μην εφαρμόσει το σχέδιο και να μην υποστεί συνέπειες», κατέληξε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ