Θεσσαλονίκη: Ο νέος νόμος για τα Πανεπιστήμια, δυναμιτίζει το κλίμα στην Παιδεία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Ο νέος νόμος για τα Πανεπιστήμια, δυναμιτίζει το κλίμα στην Παιδεία

Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την επίλυση δύο «υπερεπειγόντων», όπως τα χαρακτήρισε, προβλημάτων που υπονομύουν τη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων, ζήτησε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Μυλόπουλος.

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου παιδείας για το νέο νόμο για τα πανεπιστήμια όπου συμμετέχουν και οι πρυτάνεις, ο κ.Μυλόπουλος επανέλαβε, σε συνέντευξη τύπου, ότι τα πανεπιστήμια θα μείνουν χωρίς χρηματοδότηση στα τέλη Ιουνίου και χωρίς διοίκηση από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Ζητήσαμε από την κ.Μπαμπινιώτη την άμεση επίλυση αυτών των προβλημάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μυλόπουλος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις Πανεπιστημιακές δράσεις οι οποίες θα μετατρέπουν το ΑΠΘ, κάθε Κυριακή μέχρι και τις 17 Ιουνίου, στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της Ελλάδας.

«Κάθε Κυριακή θα ανοίγουν οι Σχολές, οι συλλογές, τα αρχεία, τα μουσεία και τα εργαστήρια του Αριστοτελείου πανεπιστήμιου προκειμένου να τα επισκέπτεται ο κόσμος και να ενημερώνεται για τις δράσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ