Συρία: Ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Δαμασκό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Δαμασκό

Ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ, ο νορβηγός στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, μετέβη σήμερα το πρωί στον τόπο των δύο πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στη Δαμασκό, μετέδωσαν η συριακή κρατική τηλεόραση και οι φωτορεπόρτερ του Γαλλικού πρακτορείου.

Χθες, κατά τη διέλευση αυτοκινητοπομπής των παρατηρητών του ΟΗΕ, εξερράγη βόμβα, τραυματίζοντας δέκα σύρους στρατιώτες που τους συνόδευαν. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε ότι η επίθεση αυτή ίσως υπονομεύσει την αποστολή των παρατηρητών.

Δυο βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα στη Δαμασκό σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

«Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν τρομοκράτες, στον τομέα Καζάζ της νότιας Δαμασκού τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πήγαιναν στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο» ανέφερε η κρατική τηλεόραση σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των θυμάτων είναι πολίτες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυο βομβιστικές επιθέσεις, η μια από τις οποίες πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, είχε στόχο στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ