Νησιά του Ιονίου: ΟΙ βουλευτές που εκλέγονται - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Νησιά του Ιονίου: ΟΙ βουλευτές που εκλέγονται

Με την μέχρι τωρα καταμέτρηση των ψήφων τα αποτελέσματα για τις βουλευτικές εκλογές στα Ιόνια Νησιά αναδεικνύουν βουλευτές τους εξής

Για την Κέρκυρα

πρώτο κόμμα αναδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας δεύτερη την Νέα Δημοκρατία,
ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα του απο το ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε βουλευτή τον πολιτικό μηχανικό Στέφανο Σαμοίλη.
Το ΚΚΕ επανεκλέγει τον Μπάμπ Χαραλάμπους,
ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση ψήφων της Ν.Δ. καθώς ο Νίκος Δένδιας προηγείται ελάχιστους σταυρούς του συνυποψηφίου του Στέφανου Γκίκα.


Για τη Λευκάδα

Στην μονοεδρική περιφέρεια Λευκάδας την έδρα κερδίζει η Ν.Δ. αλλά η έδρα διεκδεικείται απο δύο βουλευτές.
Με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων των 28 τμημάτων και του εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών στην Θεσσαλονίκη το αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής: Θ.Σολδάτος : 1.821 σταυροί και Ξ.Βεργίνης: 1.818
Βάσει των στοιχείων αυτών βουλευτής Λευκάδας είναι ο Θοδωρής Σολδάτος. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Βεργίνης πρόκειται να καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος.
Με καταμετρημένο στο σύνολο των ψηφοδελτίων στα 78 εκλογικά τμήματα, η Ν.Δ έχει ποσοστό 25,25%, ενώ στη δεύτερη θέση αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 16,02% και στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,99%.

Για τη Κεφαλονια και τη Ζακυνθο

Τη μονοεδρική της Κεφαλληνίας-Ιθάκης κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρώην προϊσταμένη της Πολεοδομίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου .
Στα 119 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 120, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 18,88 και 4.660 ψήφους έναντι 18,01 και 4.446 ψήφους της ΝΔ.

Στην Ζάκυνθο, η Ν.Δ. κερδίζει την έδρα της μονοεδρικής εκλογικής περιφέρειας με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, συγκεντρώνοντας 4949 ψήφους έναντι 3768 του ΣΥΡΙΖΑ.
Με 1.332 σταυρούς ο Διονύσης Γάσπαρος , εκλέχθηκε βουλευτής Ζακύνθου.


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ