Αλβανία: Ο Μπαμίρ Τόπι ματαιώνει τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής στην Ουκρανία, λόγω Τιμοσένκο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αλβανία: Ο Μπαμίρ Τόπι ματαιώνει τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής στην Ουκρανία, λόγω Τιμοσένκο

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών, που έχει προγραμματιστεί να οργανωθεί στην Ουκρανία.

Ο κ. Τόπι αναφέρει οτι προχώρησε στην απόφαση αυτή να μποϊκοτάρει τη σύνοδο «λόγω της απάνθρωπης συμπεριφοράς των ουκρανικών αρχών απέναντι στη φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο»., ενω τόνισε οτι στηρίζει τις θέσεις των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) όσον αφορά το θέμα.

«Η απόφαση να μποϊκοτάρουμε τη σύνοδο αυτή, δεν στρέφεται εναντίον της Ουκρανίας ως χώρα, αλλά εναντίον της πολιτικής ηγεσίας και της παραβίασης των δημοκρατικών αρχών και προτύπων» υπογράμμισε ο κ. Τόπι.

Ο Αλβανός πρόεδρος προέβη στις παραπάνω δηλώσεις στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μαυροβούνιο ομόλογό του Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, που πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ