Κίνα: Ο Τσεν Γκουανγκτσενγκ βρίσκεται σε κίνδυνο στη Κινα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Ο Τσεν Γκουανγκτσενγκ βρίσκεται σε κίνδυνο στη Κινα

Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρίσκεται σε μεγάλο κινδυνο και σε κρίσιμη κατάσταση στην Κίνα και επανέλαβε την επιθυμία του να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Ο Τσεν, ακτιβιστής και υποστηρικτής των δικαιωμάτων του πολίτη, είχε θεωρηθεί αντιφρονούντας και είχε τεθεί σε κατ'οικον περιορισμό απ'οπου και δραπέτευσε.
Μετά την απόδρασή του κρυβόταν για λίγες μέρες στην αμερικάνικη πρεσβεία, η οποία εν τέλει τον παρέδωσε στις κινεζικές αρχές που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Τσαογιανγκ του Πεκίνου.

«Βρίσκομαι σε μεγάλο κίνδυνο» δήλωσε ο Τσεν, ο οποίος πρόσθεσε πως «ελπίζει ότι η (κινεζική) κυβέρνηση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που υπογράφηκαν ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ για να υπάρξει εγγύηση των δικαιωμάτων του ως πολίτη»

Ο τυφλός δικηγόρος, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Τσαογιάνγκ του Πεκίνου, διευκρίνισε πως δέχθηκε την επίσκεψη ενός κυβερνητικού αξιωματούχου.

«Δεν ήταν ένας αξιωματούχος της δικαιοσύνης, αλλά κάποιος από το γραφείο προσφυγών», δήλωσε αναφερόμενος στην υπηρεσία που παραδοσιακά δέχεται τα παράπονα των απλών πολιτών.

«Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να μιλάω γι' αυτό, όμως η κατάστασή μου είναι πολύ, πολύ κρίσιμη» τόνισε προσθέτοντας πως οι αρχές δεν αφήνουν να μπουν τα μέλη της πρεσβείας των ΗΠΑ στο νοσοκομείο για να τον επισκεφθούν.

«Η γυναίκα μου βγήκε σήμερα το πρωί, αλλά την παρακολουθούν και την κινηματογραφούν. Πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα επειδή δεν μπορώ να δω τους υπεύθυνους της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν τους έχω δει από προχθές (Τετάρτη)», δήλωσε ακόμη ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ