Ισραήλ: Ο συνένοχος του δολοφόνου του Ραμπίν θα απελευθερωθεί αύριο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ: Ο συνένοχος του δολοφόνου του Ραμπίν θα απελευθερωθεί αύριο

Ο κύριος συνένοχος της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Γιτζάκ Ραμπίν αναμένεται να απελευθερωθεί αύριο, καθώς εξέτισε ποινή κάθειρξης 16 ετών και έξι μηνών, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της σωφρονιστικής αρχής.

«Ο Χαγκάι Αμίρ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος αύριο το πρωί από τη φυλακή Αγιαλόν (κοντά στο Τελ Αβίβ) μετά την έκτιση της ποινής του. Είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για συνέργεια στη δολοφονία του Ραμπίν και σε ακόμη έξι μήνες γιατί είχε απειλήσει με θάνατο τον πρώην πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν», είπε η Σιβάν Βάιζμαν.

Ο Σαρόν έδωσε εντολή το καλοκαίρι του 2005 για την ισραηλινή αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, την κατεδάφιση 21 εβραϊκών οικισμών που υπήρχαν στο έδαφος αυτό και την απομάκρυνση των 8.000 εποίκων τους, ύστερα από 38 χρόνια κατοχής.

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ανέλαβε την ευθύνη για την πράξη του στη διάρκειά της δίκης του, δηλώνοντας ότι σκότωσε τον πρωθυπουργό και αρχηγό του Εργατικού Κόμματος για να εμποδίσει την ισραηλινή αποχώρηση από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και για να σταματήσει την ειρηνευτική διαδικασία, ενω ουδέποτε εξέφρασε τύψεις ή μετάνοια για την πράξη του αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ