Ισραήλ: Σχεδόν το ήμισυ των Ισραηλινών στηρίζει Νετανιάχου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ: Σχεδόν το ήμισυ των Ισραηλινών στηρίζει Νετανιάχου

Το 49% του ερωτηθέντος πληθυσμού του Ισραηλ θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος σε περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Haaretz.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πολιτική Νετανιάχου επιδοκιμάζεται από το 48% των συμπατριωτών του, ενώ το κόμμα του, το δεξιό Λικούντ, λαμβάνει 30 έδρες στο 120μελές ισραηλινό κοινοβούλιο, έναντι 27 που διαθέτει σήμερα.

Ο Νετανιάχου διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι της Σέλι Γιασίμοβιτς, της επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, την οποία το 15% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη για να ασκήσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα.

Κατόπιν ακολουθούν ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν, υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του δεξιού εθνικιστικού κόμματος Ισραήλ-Μπεϊτένου με 9% και ο Σαούλ Μοφάζ, αρχηγός του κεντρώου κόμματος Καντίμα, με ποσοστό 6%.

Ο δεξιός συνασπισμός του Νετανιάχου κατέθεσε χθες πρόταση για τη διάλυση της βουλής η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο ενόψει της προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 4 του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας Ζέεβ Ελκιν δήλωσε σήμερα στο δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι ο Νετανιάχου θα ορίσει την τελική ημερομηνία των εκλογών την προσεχή Κυριακή, μετά το επταήμερο πένθος που τηρεί σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση για το θάνατο του πατέρα του.

Το Καντίμα, που είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα με 28 έδρες, καταγράφει μεγάλη πτώση αποσπώντας μόλις 10 έδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του Ινστιτούτου Dahaf που διενεργήθηκε χθες Τετάρτη σε συνθήκες που δεν διευκρινίζονται.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ