Γερμανία: Το Βερολίνο απειλεί να μπλοκαρει την συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας λόγω Τιμοσένκο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: Το Βερολίνο απειλεί να μπλοκαρει την συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας λόγω Τιμοσένκο

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την κατάσταση της ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο και απείλησε να μπλοκάρει την επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας.

«Εμείς οι Γερμανοί λέμε πως η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας δεν μπορεί να επικυρωθεί αν δεν πληρούνται απολύτως οι συνθήκες ενός Κράτους δικαίου», τόνισε ο Βέστερβέλε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Η συμφωνία της 30ής Μαρτίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία δεν έχει ακόμα υπογραφεί επισήμως.

Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στο Κίεβο πως ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει δεσμευτεί να εφαρμόζει τους κανόνες σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να ξέρει πως ο δρόμος προς την Ευρώπη περνά από μια γέφυρα που στηρίζεται σε δύο πυλώνες: την δημοκρατία και το Κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο Βέστερβέλε.

Σε ερώτηση της ZDF για το αν η γερμανική κυβέρνηση θα μποϊκοτάρει το Euro-2012 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία (και την Πολωνία) ο ίδιος απάντησε πως πιστεύει «ότι δεν έχει νόημα να αποφασιστεί κάτι τέτοιο τώρα" και πρόσθεσε πως "αυτό που έχει σημασία είναι η παροχή βοήθειας προς την Τιμόσενκο».

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η καγκελάριος Μέρκελ και η κυβέρνησή της είναι πιθανό να μην μεταβούν στην Ουκρανία για τους αγώνες της εθνικής Γερμανίας αν μέχρι τότε δεν έχει απελευθερωθεί η Γιούλια Τιμόσενκο.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ