Κίνα: Η υπόθεση Γκουανγκτσενγκ επισκίασε την άφιξη της Χίλαρι Κλίντον στο Πεκίνο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Η υπόθεση Γκουανγκτσενγκ επισκίασε την άφιξη της Χίλαρι Κλίντον στο Πεκίνο

Η υπόθεση του αντιφρονούντα Τσεν Γκουανγκτσενγκ, η οποία παραμένει ασαφής και άλυτη, επισκίασε την άφιξη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον στο Πεκίνο.Η Χ.Κλίντον παρεβρέθηκε εκεί προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σημαντική συνάντηση «στρατηγικού και οικονομικού διαλόγου» μεταξύ των δύο χωρών, μαζί με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνέρ και με κινέζους αξιωματούχους

Η υπουργός Εξωτερικων των ΗΠΑ έφτασε πριν από λίγο στο Πεκίνο, χωρίς όμως, στο μεταξύ, να έχει βρεθεί λύση για την τύχη του Τσεν Γκουανγκτσενγκ, ούτε να έχει ανακοινωθεί επισήμως πως βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην κινεζική πρωτεύουσα.
Αντίθετα με τις προσδοκίες του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον, δεν ευοδώθηκαν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, που θα επέτρεπαν στον κινέζο αντιφρονούντα να εγκαταλείψει, μαζί με την οικογένεια του, την Κίνα με προορισμό τις ΗΠΑ.
Ο Τσεν Γκουανγκτσενγκ διέφυγε από το σπίτι του όπου βρισκόταν υπό περιορισμό και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες κατέφυγε στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ