Αφγανιστάν: Ταλιμπαν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στην Καμπουλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Ταλιμπαν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στην Καμπουλ

Αφγανός ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που σημειώθηκε στο κέντρο της Καμπούλ , λίγες μόλις ώρες μετά από την αναχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος υπέγραψε στρατηγικής σημασίας συμφωνία με τον αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

Σύμφωνα με την αστυνομία το σημείο της επίθεσης επιχειρείται να γίνει τόπος διαμονής για τους δυτικούς, ενώ όπως είπε ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ «Ένας από τους μουτζαχεντίν μας ανατίναξε το αυτοκίνητο του μπροστά από στρατιωτική βάση. Άλλοι μουτζαχεντίν βρίσκονται μέσα στο κτίριο της στρατιωτικής βάσης. Υπάρχουν πολύ μεγάλες απώλειες για τον εχθρό».

Οι ταλιμπάν του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στόχο κτιριακό συγκρότημα όπου διαμένουν δυτικοί στην Καμπούλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη στη χώρα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζανίντ είπε ακόμη ότι η επίθεση ήταν η απάντηση στην υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με την κυβέρνηση του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

Το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι η επίθεση προκάλεσε και θύματα, χωρίς να δίνει, μέχρι στιγμής, περισσότερες πληροφορίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ