Ιταλία: Εκ νέου υποψήφιος επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, ο Ουμπέρτο Μπόσσι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Εκ νέου υποψήφιος επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, ο Ουμπέρτο Μπόσσι

Την πρόθεσή του να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για της θέση του επικεφαλής της Λέγκα, στο συνέδριο που πρόκειται να οργανωθεί στο τέλος του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Ουμπέρτο Μπόσσι, μιλώντας σε συγκέντρωση από το Μιλάνο. «Θα το πράξω, διότι διαφορετικά ο κόσμος θα νομίζει ότι έχουμε πάψει να είμαστε χρήσιμοι» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής και πρώην ισχυρός άνδρας της Λέγκα παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος πριν τρεις εβδομάδες, όταν δικαστική έρευνα αποκάλυψε ότι ο γιος του, Ρέντσο Μπόσσι, ως περιφερειακός σύμβουλος, φέρεται να υπεξαίρεσε χρήματα που προέρχονταν από κρατικά κονδύλια για εκλογικές δαπάνες.

Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτηση του Μπόσσι και του γιου του και στη διαγραφή τού πρώην ταμία του κόμματος Φραντσέσκο Μπελσίτο και της αντιπροέδρου της γερουσίας Ρόζι Μάουρο.

Έως πρότινος ο Ουμπέρτο Μπόσσι είχε αφήσει να εννοηθεί ότι επρόκειτο να διατηρήσει μόνον τη θέση του επίτιμου προέδρου του κόμματος, προκειμένου να αναλάβει τη θέση τού γραμματέα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Ρομπέρτο Μαρόνι.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι πριν την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του, ο εμπνευστής της Λέγκα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον θυμό μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων της, για την κακοδιαχείριση και τις υπεξαιρέσεις στις οποίες κάνουν αναφορά οι εισαγγελείς του Μιλάνου και της Νάπολης.

Πάντως, ο Ρομπέρτο Μαρόνι κατέστησε σαφές ότι «ο κύριος στόχος της Λέγκα παραμένει η παραίτηση της κυβέρνησης Μόντι πριν το καλοκαίρι» και επιβεβαίωσε ότι πολλοί δήμαρχοι της βόρειας Ιταλίας, που ανήκουν στο κόμμα του, θα ζητήσουν από τους πολίτες να μην καταβάλουν τον νέο φόρο ακινήτων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ