Συρία: Καινούρια καταπάτηση της εκεχυρίας,άλλοι 12 νεκροί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Καινούρια καταπάτηση της εκεχυρίας,άλλοι 12 νεκροί

Τουλάχιστον 12 μέλη των Συριακών δυνάμεων σκοτώθηκαν σήμερα στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας στις μάχες με τους λιποτάκτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση ανακοίνωσε επίσης ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε κατα τη διάρκεια των μαχών αυτών, και οτι οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν αλόγιστη χρήση βαρέων πυροβόλων και εκτόξευσαν ρουκέτες.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ζήτησε εκ νέου τη διακοπή των βιαιοτήτων στη χώρα και κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν με τους παρατηρητές που έχουν σταλεί.

Ο Μπαν καταδίκασε τις βομβιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις πόλεις της Ιντλίμπ και της Δαμασκού τη Δευτέρα και στις 27 Απριλίου, καλώντας όλες τις πλευρές να σταματήσουν αμέσως την ένοπλη βία και να συνεργαστούν πλήρως με την MISNUS, την αποστολή του ΟΗΕ.

Σημειώνοντας τη βελτίωση που παρατηρείται στις περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί οι παρατηρητές του ΟΗΕ ο Μπαν δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχος για τις πληροφορίες για τη συνέχιση της βίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ