Νικαράγουα : «Έφυγε» ο αντάρτης Τόμας Μπόργκε - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νικαράγουα : «Έφυγε» ο αντάρτης Τόμας Μπόργκε

Ο Τόμας Μπόργε, ένας από τους ιδρυτές του αριστερού κινήματος των Σαντινίστας στη Νικαράγουα , που είχε διατελέσει και υπουργός Εσωτερικών μετά την επανάσταση του 1979 που ανέτρεψε τον τον Δικτάτορα Αναστάσιο Σομόζο, έχασε την μάχη για την ζωή αργά χθες βράδυ σε ηλικία 81 ετών. Το πρώην στέλεχος των ανταρτών είχε νοσηλευτεί στις αρχές Απριλίου για μια λοίμωξη των πνευμόνων και είχε μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας για επιπλοκές που παρουσίασε ύστερα από μια εγχείριση. Ήταν γνωστός ως ένας από τους σκληροπυρηνικούς στην κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγκα τη δεκαετία του 1980.

Ο Μπόργκε συνέβαλε στην ίδρυση το 1961 του Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος των Σαντινίστας (FSLN) και φυλακίστηκε για συνωμοσία που είχε στόχο την ανατροπή του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ δικτάτορα Σομόζα.
Eίχε υπηρετήσει ως γερουσιαστής και πρεσβευτής στο Περού και τον Ισημερινό.
Έγραψε αρκετά βιβλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ