Συρία: Άμαχος πληθυσμός τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην επαρχία Ιντλίμπ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Άμαχος πληθυσμός τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην επαρχία Ιντλίμπ

Τουλάχιστον δέκα νεκροί, μεταξύ τους μια εννεαμελής οικογένεια, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί απο βομβαρδισμούς των συριακών δυνάμεων σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Ζισρ αλ-Σουγούρ της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών της εννεαμελούς οικογένειας είναι δύο παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Η οικογένεια σκοτώθηκε όταν βλήμα όλμου έπληξε το σπίτι της. Πολλοί άλλοι άμαχοι ακόμη τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Χθες Δευτέρα τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, εκ των οποίων περισσότεροι από 20 ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις στην πόλη Ιντλίμπ.

Δύο από τους παρατηρητές που έχει στείλει ο ΟΗΕ για την επίβλεψη της κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου και παραβιάζεται σε σταθερή βάση, έχουν σταθμεύσει στην Ιντλίμπ.

Συνολικά 30 μέλη της αποστολής του ΟΗΕ, η οποία προβλέπεται από το σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Αναν, βρίσκονται στη Συρία, εκ των οποίων τα έξι είναι νότια, στη Ντεράα, καθώς και κεντρικά στη Χάμα και στη Χομς. Οι υπόλοιποι 22 έχουν τη βάση τους στη Δαμασκό απ΄όπου συνεχίζουν τις περιοδείες και τις συναντήσεις τους στη χώρα.

Στη Συρία μαίνεται από το Μάρτιο του 2011 λαϊκή εξέγερση η οποία καταστέλλεται αιματηρά από τις καθεστωτικές δυνάμεις. Σε διάστημα 13 μηνών έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 11.100 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ