Νιγηρία: Ένοπλη επίθεση σε Πανεπιστημιακή Εστία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νιγηρία: Ένοπλη επίθεση σε Πανεπιστημιακή Εστία

μάρτυρες να αναφέρουνπολλαπλές εκρήξειςκαιπυροβολισμούς, ενω ο αριθμός των θυμάτων δεν ήταν αμέως σαφής. Ενοπλοι επιτέθηκαν σε Χριστιανούς πιστούς στην Νιγηρία την Κυριακή, με

Ο ΚαθηγητήςA.Μπ.Μπάφαείπε ότιήταν στο σπίτι τουστην πανεπιστημιούπολη τουΠανεπιστημίουΜπαγιέρο,στην πόλητουΚάνο, ότανάκουσευροβολισμούς καιέκρηξη.Ότανπήγε να δειτι συνέβαινε,είπε ότιείδεανθρώπουςπου προσπαθούν να ξεφύγουνλέγοντας ότι ένοπλοιεπιτέθηκανσε περιοχές όπου προσεύχονταν οι Χριστιανοί π μία .Οιένοπλοιάρχισαντην επίθεσή τουςγύρω8:30 π.μ.,με στόχομιααίθουσα διαλέξεωνπου συνήθωςχρησιμοποιείταιαπό τους Χριστιανούςγια την Κυριακάτικη λειτουργία ,δημοσιογράφοςΣαλίχουΤανκοπου βρέθηκε εκεί. ανέφερε ο «ανέφερεο Τάνκο.Αναφορές λένε ότι ήρθαν σε ένα όχημα αλλά και με ήρθαν στο ποδήλατο και άρχισαν να πυροβολούν σποραδικά και ταυτόχρονα έριξε περίπου τέσσερα ή πέντε μικρά τοπικά κατασκεύαζαν βόμβες» «Η επίθεση έγινε όταν το Πανεπιστήμιο ήταν κλειστό, οπότε οι περισσότεροι φοιτητές δεν βρίσκονταν στην πανεπιστημιούπολη» ανέφερε ο Τάνκο. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχήΤο Υπουργείο Εξωτερικώντης Βρετανίαςδήλωσε ότιείχε λάβειτις εκθέσειςαπό μία έκρηξη καιπυροβολισμούςστοΠανεπιστήμιοΜπαγιέροκαιότιτο περιστατικό βρίσκεταιεν εξελίξει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ