Κολομβία: Τουλάχιστον 8 νεκροί σε δύο επιθέσεις που οι αρχές απέδωσαν σε αντάρτες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κολομβία: Τουλάχιστον 8 νεκροί σε δύο επιθέσεις που οι αρχές απέδωσαν σε αντάρτες

Αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) εξαπέλυσαν θανάσιμες επιθέσεις, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πέντε στρατιωτικούς και τρεις αμάχους, ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

Αιματηρή μάχη ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό ξέσπασε την αυγή χθες στα σύνορα των επαρχιών Κάουκα και Βάγιε δελ Κάουκα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και οι ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις για να εκδιώξουν τους αντάρτες από την περιοχή αυτή. Κατά τη διάρκεια της μάχης σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες και ένας υπαξιωματικός.Εκρηκτικά ερρίφθησαν εναντίον του αστυνομικού τμήματος στην πόλη Πουέρτο Ρίκο, στην επαρχία Κακετά, στο νότιο τμήμα της Κολομβίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο ενήλικοι κι ένα βρέφος σε ένα γειτονικό σπίτι. ο Κάρλος Βάργκας, αξιωματούχος της αστυνομίας στην Κακετά, κάνει τον απολογισμό της επίθεσης : «Πέντε κύλινδροι με εκρηκτικά ερρίφθησαν κι ο ένας έπεσε σε ένα γειτονικό σπίτι. Μια γυναίκα κι ένα βρέφος σκοτώθηκαν επί τόπου. Ο πατέρας, που τραυματίστηκε σοβαρά, έγινε γνωστό ότι υπέκυψε», δήλωσε στον Τύπο Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Πινσόν οι αντάρτες, στους οποίους οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις, «παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλες τις αρχές του διεθνούς δικαίου», ενώ η δεύτερη επίθεση δεν έχει καμιά δικαιολογία. Από τις αρχές του έτους οι FARC έχουν την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων κι έχουν απελευθερώσει τους τελευταίους αστυνομικούς και στρατιωτικούς που κρατούσαν ομήρους. Αλλά οι αντάρτες και οι αρχές διαφωνούν πλήρως για τις προϋποθέσεις της έναρξης ενός διαλόγου. Ο εμφύλιος στην Κολομβία διαρκεί σχεδόν πέντε δεκαετίες.(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ