Ρουμανία: 5 νεκροί απο συντριβή ελικόπτερου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: 5 νεκροί απο συντριβή ελικόπτερου

5 νεκροί είναι ο απολογισμός του ελικόπτερου που συνετρίβη το χωριό Όστροβ στην επαρχία Τουλτσέα, στην ανατολική Ρουμανία. Στο ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από το Μόλδοβα επέβαιναν οκτώ άτομα και συνοδευόταν από ένα δεύτερο ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε κοντά στον τόπο της συντριβής

Το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν κατασκευασμένο στην πρώην Σοβιετική Ένωση και εκτελούσε πτήσεις μεταξύ Μόλδοβα και Τουρκίας.Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται κυρίως για αγροτικές εργασίες και σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφέρουν επιβάτες.
Ο Γενικός Διευθυντής της Ρουμανικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εναέριων Μέσων (ROMATSA), Μπογκντάν Ντοντσίου αναφέρθηκε στο περιστατικό: «Πρόκειται για δύο ελικόπτερα Κ-26 που εκτελούσαν πτήση μεταξύ Τσισινάου και περιοχής της Τουρκίας και το ένα κατέπεσε στο Όστροβ για άγνωστος λόγους. Φαίνεται πως τα δύο ελικόπτερα εκτελούσαν πτήση όψεως σε μη ελεγχόμενο εναέριο χώρο».

Στο σημείο έχουν μεταβεί ομάδα της γενικής εισαγγελίας της Ρουμανίας, εγκληματολόγοι με επικεφαλής τον Γκαμπριέλ Τάρου, επιθεωρητή του Εγκληματολογικού Ινστιτούτου της Γενικής Επιθεώρησης της Ρουμανικής Αστυνομίας, καθώς και ομάδα του ρουμανικού υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για να διαπιστώσουν τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ