Ο διαθρησκευτικός διάλογος θέμα συνάντησης του πατριάρχη Βαρθολομαίου με την Αυστραλή πρωθυπουργό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο διαθρησκευτικός διάλογος θέμα συνάντησης του πατριάρχη Βαρθολομαίου με την Αυστραλή πρωθυπουργό

Ο διαθρησκευτικός διάλογος μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συζήτησης του πατριάρχη Βαρθολομαίου με τη πρωθυπουργο της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ στη συνάντησή τους στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, όπου βρέθηκε η κυρία Γκίλαρντ στα πλαίσια επίσκεψης της στην Καλλίπολη για την 97η επέτειο της πολύνεκρης απόβασης των Αυστραλών (ANZAC DAY) στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο.

Ο διαθρησκειακός διάλογος, που ξεκίνησε το 1986 με πρωτοβουλία του Πατριαρχείου, εξακολουθεί να βρίσκεται στις προτεραιότητες των δράσεων του Πατριαρχείου.

Χρησιμοποιώντας τη φράση, που ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει, για πρώτη φορά το 1986, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, εμμένοντας σταθερός στις θέσεις του, τόνισε οτι «Κάθε πόλεμος στο όνομα της θρησκείας, είναι πόλεμος εναντίον της θρησκείας».

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος για το οποίο το Πατριαρχείο έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες οργανανώνοντας σημαντικά συνέδρια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ