ΗΠΑ: κατηγορούν τον οίκο αξιολόγησης Egan-Jones για παροχή ψευδών στοιχείων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: κατηγορούν τον οίκο αξιολόγησης Egan-Jones για παροχή ψευδών στοιχείων

Στο στόχαστρο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Egan-Jones και ο πρόεδρός του Σόν Ήγκαν, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διετύπωσαν ψευδείς ισχυρισμούς κατά την αίτησή τους, το 2008, για την εξαφάλιση του δικαιώματος αξιολόγησης ορισμένων τύπων χρεογράφων.

Οι κατηγορίες που τους απηύθυνε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφορούν επίσης δύο εκ των αναλυτών της εταιρείας, στους οποίους η Egan-Jones φέρεται ότι επέτρεψε να συμμετάσχουν σε αξιολογήσεις εταιρειών, μετοχές των οποίων κατείχαν και οι ίδιοι.

Η Egan-Jones, μέσω νομικού της εκπροσώπου, αρνείται τις κατηγορίες.

Η Egan-Jones συγκαταλέγεται μεταξύ των μικρότερων αναγνωρισμένων αμερικανικών οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν οι: Moody's Corp, McGraw-Hill Cos Inc's Standard & Poor's, and Fimalac SA's Fitch.

(ΕΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ